Matverk 2016

Västerbottens finalist i tävlingen Matverk 2016 korades under fredagen. En suovasburgare kommer representera länet i riksfinalen nästa år. Nu står det klart vilka som kommer att tävla för länet i den nationella mattävlingen Matverk. Av de nio bidragen som presenterades för juryn var det Anders Skum från företaget Fjällvilt i Ammarnäs som tillsammans med Jan Diehl tog hem förstaplatsen med en rensuovasburgare. Inte nog med att dom tog guld dom knep även bronsplatsen med sin Panko panerade kallrökta rödingfilèn.
– Juryns motivering löd ”100 % Västerbotten. En produkt i tiden både för konsument och restaurang. Med rätta tillbehör komplett snabbmat eller gourmetmiddag”, säger Västerbottens matambassadör Ella Nilsson som satt i juryn som utsåg vinnarna.
Tävlingen syftar till att lyfta svenska smaker och skapa moderna matprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Landskapen tävlar mot varandra med unika matprodukter i riksfinalen som går av stapeln i Nyköping i januari 2016.
Självklart finns de vinnande suovasburgarna  i våran butik.