Fjällvilt önskar alla en Glad Påsk

Fjällvilt önskar alla en Glad Påsk

Gårdsbutiken påsköppet Långfredag-Annandagen 9:00-15:00.

Långfredagen och Påskdagen serverar vi mat från våran murrika  utanför butiken.

Passa på och inhandla påskmaten hos oss.

Välkomna !

Matservering under påsken hos Fjällvilt

Matservering under påsken hos Fjällvilt

Under vecka 10 håller vi öppet månd-sönd 9.00-15.00. Hos oss hittar ni eget förädlat ren,älg och fiskprodukter. Böd och mindre livsmedelssortiment, godis, läsk, ledkort.

Nyheter ! Godsaker från Jokkmokks bär och kravmärkt från Glommersträsk som passar utmärkt till våra produkter.

Välkomna !!

Full fart på Anders och Pia i produktionen inför Umeås julmarknad.

Full fart på Anders och Pia i produktionen inför Umeås julmarknad.

Till helgen bär det av till Umeå och årets julmaknad. Vi kommer finnas på plats på Rådhustorget fredag mellan 10-18 , lörd 10-16 och sönd 11-16.

Välkomna !

Anders & Pia

På lördag den 12 dec håller vi gårdsbutiken öppen mellan 11:00-13:00.

Kom in så bjuder vi på glögg med tilltugg.

Inför julen finns ett parti varmrökt renhjärta, renkalvsstek. Julskorpor,glögg och godis hittar ni hos oss.

Varmt välkomna !

Anders Skum & Janne Diehl

NÄRA ”100 % Västerbotten. Produkt i tiden både för konsument och restaurang.” Så motiveras Årets matverk i Västerbotten.

Souvasburgaren är vinnaren i Matverk Västerbotten 2016. Den är gjord på 100 procent rökt renfärs. Anders Skum är renägare och har levererat råvaran och Jan Diehl har lagat till den. Burgarna är vacuumbackade och klara för stekpannan.

– Det var nio produkter som tävlade och konkurrensen var hård. Det här är produkter med potential att bli storsäljare. säger tävlingsledaren Ella Nilsson i ett pressmeddelande.

Prisutdelningen hölls hos landshövding Magdalena Andersson i närvaro av ett fyrtiotal matentusiaster som även bjöds på västerbottenslunch och seminarium.

Andrapristagare blev ”Iscidermarinerad Vindelnrökt Kotlettrad” av Robin Karlsson, Vindelns Rökeri och kocken Christer Jonsson

Tredjepriset, en rimmad, kallrökt röding som pancopanerats och är färdig att äta som den är, togs även det hem av förstapristagarna Anders Skum och Jan Diehl.

Smakjury bestod av:
Magdalena Andersson landshövding
Per Åkerlund, kock och restaurangägare
Peter Wegh, studierektor restauranghögskolan
Marie Johansson, Swedbank
Erika Estréen, LRF

I marknadsjuryn ingick Graham Farrell, Menigo och Erik Larsson, Coop Nord.

Rensouvasburgaren kommer att tävla i Matverk 2016. Rikstävlingen avgörs under Forum Nyköping den 27 – 28 januari 2016.

Matverk 2016

Västerbottens finalist i tävlingen Matverk 2016 korades under fredagen. En suovasburgare kommer representera länet i riksfinalen nästa år. Nu står det klart vilka som kommer att tävla för länet i den nationella mattävlingen Matverk. Av de nio bidragen som presenterades för juryn var det Anders Skum från företaget Fjällvilt i Ammarnäs som tillsammans med Jan Diehl tog hem förstaplatsen med en rensuovasburgare. Inte nog med att dom tog guld dom knep även bronsplatsen med sin Panko panerade kallrökta rödingfilèn.
– Juryns motivering löd ”100 % Västerbotten. En produkt i tiden både för konsument och restaurang. Med rätta tillbehör komplett snabbmat eller gourmetmiddag”, säger Västerbottens matambassadör Ella Nilsson som satt i juryn som utsåg vinnarna.
Tävlingen syftar till att lyfta svenska smaker och skapa moderna matprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Landskapen tävlar mot varandra med unika matprodukter i riksfinalen som går av stapeln i Nyköping i januari 2016.
Självklart finns de vinnande suovasburgarna  i våran butik.

Fjällvilts nya kylbil

Fjällvilts nya kylbil

Det har varit svårt med kyltransporterna från Fjällvilt till våra kunder så vi har nu köpt in en kylbil för att kunna bättra på servicen för våra kunder. Den nya bilen ger oss mycket bättre möjlighet att komma till er med våra varor.

Just nu är det full fart i produktionen då vi har fått in ren, älg och fisk. Julen närmar sig fort så passa på och lägg din beställning för julbordet redan nu.

/Anders

 

Under sommarn håller vi öppet gårdsbutiken

Under sommarn håller vi öppet gårdsbutiken

Gårdsbutiken är öppen och kylar och frysar är välfyllda med produkter. Den perfekta utematen kan du inskaffa hos oss.

Välkomna

/Anders

Vi kommer tyvärr vara tvungna att höja våra priser framöver. Dett är pågrund av att våra råvarupriser har stigit en del. För att aktuella priser ring eller maila oss.

Under helgen håller vi gårdsbutiken öppen.

Välkomna !

/Anders