Fjällvilt sätter den hantverksmässiga produktionen i första rum. Foto: Peter Schmitt

Fjällvilt sätter den hantverksmässiga produktionen i första rum. Foto: Peter Schmitt

Som renskötare är min dröm och mål att få följa min renkalv hela vägen från födsel till färdig produkt i gårdsbutiken. Det innebär att märka min renkalv på sommaren, följa och sköta om den fram till slakt i vårt egna slakteri för att sedan förädla köttet ut till kund.

Vi använder bara fritt betande renar i vår produktion. Det ger köttet den för renen helt unika och fantastiska smaken. Renkött är ett magert, smakrikt och nyttigt kött. Måste vi använda renar utfodrade med pellets innan slakt anger vi detta i innehållsförteckningen.

Alla våra produkter är ett äkta mathantverk gjorda med gamla traditionella metoder som exempelvis gurpi, suovas och torkat renkött.
Renarna äter olika sorters växter under de olika årstiderna. Detta ger en lite mildare smak under barmarksperioden samtidigt som vinterhalvåret bjuder på en fylligare smak på köttet. Smakskillnaderna använder vi medvetet när vi tillverkar våra produkter och det skall naturligtvis du som kund också göra.

Vi saltar, torkar och kallröker med traditionella metoder i våra egna rökkåtor och det är det som ger våra produkter den oöverträffade smakupplevelsen.
Suovaskotlett av rensadel, lövbitar av innanlår, kallrökt renfärs, gravad & kallrökt reninnerfilé och reninnanlår är några av våra specialprodukter.

Inom kort planerar vi att ha lokalproducerade produkter från fritt betande nöt och lamm i sortimentet.

Vi förädlar allt kött i vår egna anläggning som är EU-godkänd med kontrollnummer SE 385 EG.

Produkterna sälj och levereras som kylvara, vaccumpackat eller fruset.

Anders

Produktion av Gurpi våren 2013. Foto: Peter Schmitt

Produktion av Gurpi våren 2013. Foto: Peter Schmitt